Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ (Ρ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ)Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ (Της Ρίτσας Δρακοπούλου)Αυτός ήταν ο άνδρας της ζωής μου, ομολόγησε. Ο δεύτερος σύζυγός μου.
Από ένα προηγούμενο γάμο ο καθένας τους και παιδιά, αποφάσισαν να μοιραστούν το μέλλον τους. Άνθρωποι μορφωμένοι, με καλή καριέρα ο καθένας τους, με πολύπλευρη καλλιέργεια και ενδιαφέροντα κοινά. Η σχέση φάνταζε ιδανική.
Το τρίτο πρόσωπο, μια φίλη του οικογενειακού περιβάλλοντος, εισέβαλε απρόσμενα στη ζωή τους και διέρρηξε τις καρδιές τους.
-Θέλω διαζύγιο του είπε.
-Θα το έχεις της απάντησε (δεν της αρνιόταν ποτέ κάτι).

Οι δικηγόροι ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της υπόθεσης χωρίς να χρειαστεί να συναντηθούν ποτέ οι ίδιοι.
Κάποια φορά του τηλεφώνησε εκείνη. Μόνο μια φορά, για να τον ρωτήσει τί πρόκειται να γίνει με το διαμέρισμα που ήταν συνιδιοκτήτες.
-Αυτό είναι το πρόβλημά σου; της είπε. Δικό σου όλο.
Τρία χρόνια ψυχοθεραπείας απαιτήθηκαν για να συναρμολογήσει τα κομμάτια της ύπαρξης της. Αυτή η αβίαστη και χωρίς δεύτερη σκέψη γενναιοδωρία του, πόνεσε όσο δέκα μαχαιριές. Κι αυτό το "αυτό είναι το πρόβλημά σου;" κονιορτοποίησε την αυτοεκτίμηση της.
Στο κομψό διαμέρισμα με τα πολύτιμα αντικείμενα και τα έργα τέχνης επιστρέφει μόνη αργά κάθε βράδυ μετά την πολύωρη εργασία στην οποία καταδίκασε τον εαυτό της.
Το τραύμα ήταν διαμπερές................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου